'Alaba-scenario dreigt: Bayern-verdediger zet zinnen op transfer naar Real Madrid'

Alphonso Davies vertrekt komende zomer mogelijk naar Real Madrid
10 november om 08:07

Bayern München gaat Alphonso Davies mogelijk komende zomer kwijtraken aan Real Madrid. De Canadees is vooralsnog niet van plan om te verlengen bij de koploper van de Bundesliga en wil volgens Sport1 verkassen naar de Spaanse hoofdstad.

Davies hoeft alles behalve weg bij Bayern, dat dolgraag met hem wil verlengen. Het contract van de linksback loopt nog door tot de zomer van 2025, maar het verlengen daarvan wordt een 'steeds grotere uitdaging', klinkt het. Real Madrid zit op het vinkentouw om van deze situatie te profiteren.

Volgens het Spaanse medium zou De Koninklijke zelfs al contact hebben opgenomen met de entourage van Davies. De Spanjaarden willen een wig creëren tussen de Canadees en Bayern door te stellen dat hij niet moet verlengen.

Mocht Davies de stap maken, dan doet dat denken aan David Alaba. De Oostenrijker verkaste twee jaar geleden naar Madrid, op transfervrije basis weliswaar. Mocht Davies verkassen, dan houdt Bayern daar in tegenstelling tot die situatie wel een transfersom aan over.