Dapper AZ verliest op Villa Park, Europese overwintering is ver weg

09-11-2023 22:57 Laatste update: 23:07

AZ reist zonder punten terug naar Alkmaar. Aston Villa was donderdag in de Conference League met 2-1 te sterk voor de formatie van Pascal Jansen. Overwintering is daarmee bijna een onmogelijke opgave geworden.

Pascal Jansen begon met een flink gewijzigde voorhoede. Ruben van Bommel en Ibrahim Sadiq kregen de voorkeur boven Jens Odgaard en Myron van Brederode. Achterin begon Bruno Martins Indi voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis na zijn blessure. Villa begon meteen sterk in het eigen stadion. In de derde minuut werd na ingreep van de VAR een goal van Clément Lenglet afgekeurd wegens buitenspel.

Na een paar mogelijkheden voor de thuisploeg, was het Pavlidis dat AZ vlak voor rust op voorsprong leek te zetten, maar Sven Mijnans stond met een voetje buitenspel. Na de thee opende de Griekse spits de score: 0-1. Na een lange bal van Richedly Bazoer bleef Pavlidis koeltjes en stifte de spits de bal over doelman Emiliano Martínez heen.

Na een uur spelen kwam Villa op gelijke hoogte via Leon Bailey. Na een hoekschop knikte de buitenspeler simpel binnen: 1-1. De Alkmaarders konden aanvallend weinig meer brengen en tien minuten voor tijd was het Watkins die The Villans op een 2-1 voorsprong zette. De spits kopte de bal in de zestien vrij gemakkelijk achter AZ-doelman Matthew Ryan.

Door de nederlaag heeft AZ drie punten na vier duels en bezet het de laatste plaats in Groep E. Lijstaanvoerder Legia Warschau won eerder op de avond met 2-0 van Zrinjski Mostar.