Nieuws

Firmino opent boekje over spanningen: Salah en Mané hadden eerder al problemen

Firmino opent boekje over spanningen: "Salah en Mané hadden eerder al problemen"

09-11-2023 20:58

Roberto Firmino heeft in zijn nieuwe boek Si Señor: My Liverpool Years openheid gegeven over de samenwerking tussen Mohamed Salah en Sadio Mané. De twee sterspelers konden niet altijd even goed met elkaar overweg, zo is te lezen. 

Het beroemde aanvalstrio was jarenlang een van de meest gevaarlijke ter wereld. Zeker Salah en Mané scoorden aan de lopende band voor Liverpool. Toch was er genoeg ergernis aan beide kanten. "Salah en Mané hadden daarvoor ook al hun probleempjes gehad, maar toen gebeurde het op het veld en kon de hele wereld het zien", wijst Firmino naar het incident tijdens FC Burnley – Liverpool FC in 2019.  
 
De Egyptenaar kon in dat duel de bal afleggen op Mané, die beter voor het doel stond, maar koos voor eigen succes, met een redding van de keeper als gevolg. "Ik wist dat het al broeide sinds het seizoen daarvoor, 2018/19. Instinctief voelde ik dat het mijn plicht was om het brandje te blussen." Niet alleen medespelers ergerde zich aan Salah, zo laat de Braziliaanse spits weten in zijn boek. "Klopp besprak dit waar iedereen bij was, het was een duidelijke hint voor Salah."  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!