Nieuws

Ajax pakt het tegen Brighton anders aan onder Van 't Schip: 'Vooruit voetballen'

Ajax pakt het tegen Brighton anders aan onder Van 't Schip: 'Vooruit voetballen'

09-11-2023 08:45

John van 't Schip gaat het anders aanpakken tegen dan Hedwiges Maduro. Die opperde dat inzakken de enige manier was om de Engelsen te verslaan. Dat ziet de nieuwe oefenmeester toch anders.

Van 't Schip gaat daarmee in tegen hetgeen wat veel analisten zeggen. "Ik vind dat niet de enige manier. Dat bleek ook wel in de uitwedstrijd, waar het niet geholpen heeft: met name naar voren toe. Er is daar weinig gecreëerd. Als Ajax-zijnde moet je zeker thuis vooruit voetballen, of in ieder geval de intentie daartoe hebben. Dat is wat we morgen willen gaan doen."

De 59-jarige bedoelde het niet als kritiek op Maduro, die na de komst van de trainer terug is op zijn vaste plek als assistent. "Het verdedigende van toen kan ik best begrijpen, want je zoekt toch wat houvast. Het zag er organisatorisch ook goed uit, het was compact, maar Ajax kwam niet ver naar voren toe. Dat is wel nodig als je een kans wil maken om de wedstrijd te winnen: dan moet je vooruit voetballen. Dat willen we zeker gaan doen."

Internationaal speelde Ajax 33 keer eerder tegen Engelse ploegen. Het blijkt geen succesformule, want er werd zestien keer verloren en acht keer gelijkgespeeld. De laatste keer dat de Amsterdammers thuis wonnen was in het seizoen 2012/2013. Toen werd Manchester City verslagen met 3-1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!