Domper voor Ten Hag: Man United verliest in knotsgek spektakelstuk van Kopenhagen

08-11-2023 23:07 Laatste update: 23:09

Manchester United heeft woensdagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen FC Kopenhagen. Na een enerverend spektakelstuk trokken de Denen aan het langste eind, waardoor overwintering ver weg lijkt voor manager Erik ten Hag.

United begon ijzersterk aan het duel in Denemarken en kwam uitgerekend via Rasmus Højlund al na drie minuten op voorsprong. De Deense spits deed even later een duit in het zakje door tegen zijn oude club ook de 0-2 aan te tekenen. De ploeg van Ten Hag zat op rozen, totdat Marcus Rashford na een keiharde charge met rood van het veld moest.

Nog voor rust profiteerde Kopenhagen optimaal van de rode kaart. Via Mohamed Elyounoussi kwamen de Denen op 1-1. Na een handsbal van Harry Maguire mocht Diogo Goncalves aanleggen vanaf elf meter en de Portugees faalde niet: 2-2.

In de tweede helft leek Manchester United op weg naar een belangrijke overwinning, nadat Bruno Fernandes vanaf de stip alsnog voor de 2-3 voorsprong zorgde. In de slotfase van het duel ging het echter helemaal fout voor de ploeg van Ten Hag. Lukas Lerager tekende de 3-3 aan, waarna Roony Bardghji in de 87e minuut ook nog de 4-3 binnenschoot.