Sterk Feyenoord toont veerkracht: verdiende zege na vroege achterstand tegen RKC

04-11-2023 20:40 Laatste update: 20:40
1

Feyenoord heeft zich hersteld ten opzichte van de nederlaag tegen FC Twente van vorige week. De ploeg van trainer Arne Slot had het lang lastig op bezoek bij RKC Waalwijk, maar trok uiteindelijk met een 1-2 zege verdiend aan het langste eind. Een gemiste panenkastrafschop en een rode kaart van de thuisploeg waren de sleutelmomenten in de wedstrijd.

Ondanks dat de Rotterdammers sterk aan de wedstrijd begonnen, kwamen ze wel op achterstand. In de omschakeling was het Denilho Cleonise die met een verdekt schot in de korte hoek Justin Bijlow kansloos liet. Amper tien minuten daarna kwam er al een antwoord van de bezoekers. Na een uitstekende aanval plaatste Quinten Timber de bal via de rechterpaal in de verre hoek: 1-1. Hij vormde deze keer een paar op het middenveld met Ramiz Zerrouki. De zieke Mats Wieffer was thuis achtergebleven. Calvin Stengs startte door de terugkeer van Luka Ivanusec weer op tien.

Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Feyenoord een uitgelezen kans om de wedstrijd al te doen kenteren. Santiago Gimenez werd in de vijandelijke zestien naar de grond getrokken, waardoor Shawn Adewoye na lang VAR-overleg een rode kaart gepresenteerd kreeg. De Mexicaan ging zelf achter de bal staan, maar zijn panenka ging over het doel van de debuterende Mark Spenkelink.

Laatstgenoemde lag in de openingsfase van de tweede helft vele malen in de weg voor de Rotterdamse voorsprong, die eigenlijk niet kon uitblijven. Dat gebeurde dan ook niet. Na een ingestudeerde corner plaatste Zerrouki de bal richting de korte hoek, maar Spenkelink redde in eerste instantie. In de rebound was het Bart Nieuwkoop die alsnog de 1-2 kon binnentikken. Stengs dacht vlak voor tijd de 1-3 nog te maken. De middenvelder dook oog-in-oog op met Spenkelink en scoorde, maar deed dat in buitenspelpositie.

Door de overwinning klimt Feyenoord in ieder geval voor even naar de derde plaats in de Eredivisie. FC Twente, dat een punt minder heeft, komt zondag in actie tegen FC Utrecht. Het gat met koploper PSV bedraagt nu zeven punten. RKC vinden we terug op plek veertien.