Nieuws

Martha blikt terug op Ajax-debuut: 'Beetje spanning toen we naar buiten gingen'

Martha blikt terug op Ajax-debuut: 'Beetje spanning toen we naar buiten gingen'

04-11-2023 09:44

Ar’Jany Martha kon niet geloven dat hij donderdag op het veld stond in de Johan Cruijff ArenA. De debutant van Ajax had weinig last van spanning, zo blikt hij terug in gesprek met ESPN.

De naam van Martha verscheen donderdag verrassend op het wedstrijdformulier van Ajax voor het duel met FC Volendam. De linksback speelde een dijk van een wedstrijd en kreeg na afloop de nodige complimenten over zich heen.

"Toen we naar buiten gingen kreeg ik een beetje spanning", zo begint Martha in gesprek met ESPN. Die spanning was van korte duur. "Na het fluitsignaal was er alleen maar focus, had ik geen spanning meer en was het alleen voetballen. Gewoon top. Het is echt een droom en ik kon niet geloven dat ik op het veld stond. Het besef kwam pas de volgende dag toen ik wakker werd, ik was er echt blij mee."

Vooral de connectie met Steven Bergwijn was één van de dingen die opvielen in het spel van Martha. "Ze hebben veel met me gesproken en zeiden: doe gewoon je ding. Uiteindelijk ging het gewoon lekker. Ik heb een mooie band met Bergwijn. Hij de binnenkant en ik de buitenkant of andersom", besluit hij.

Aanstaande zondag staat het treffen met sc Heerenveen op het programma. Naar verwachting mag Martha het weer vanaf minuut één gaan laten zien.