Nieuws

Tadic ziet Ajax-situatie met lede ogen aan: 'In Turkije is iedereen in shock'

Tadic ziet Ajax-situatie met lede ogen aan: 'In Turkije is iedereen in shock'

04-11-2023 08:31

Dusan Tadic kijkt met pijn naar de zorgelijke situatie van Ajax. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers laat in gesprek met De Telegraaf zijn licht schijnen over de situatie van zijn oude club.

Tadic, die toch wel als een clublegende van Ajax kan worden beschouwd, maakt momenteel furore bij Fenerbahçe. De Serviër had weinig vertrouwen in de plannen van de inmiddels vertrokken Sven Mislintat en koos eieren voor zijn geld door naar Turkije te vertrekken. Nu doet hij een boekje open over de huidige situatie van de club uit de hoofdstad.

"Het zou voor alle Ajacieden ook een waarschuwing moeten zijn dat je alleen als collectief successen kunt boeken", begint Tadic in gesprek met de ochtendkrant. "Iedereen die van Ajax houdt en de club in zijn hart draagt, voelt teleurstelling en pijn. Maar soms gebeuren dingen in het leven met een reden: om sommige dingen te leren waarderen en respecteren."

"In Turkije is iedereen in shock door de prestaties van Ajax, zoals de hele wereld verbijsterd is", vervolgt Tadic, die wel licht aan het eind van de tunnel ziet. "Maar ik weet zeker dat Ajax zich met mensen die weten wat Ajax is, zoals Louis van Gaal, Michael van Praag, Danny Blind en John van ’t Schip, zal herstellen. Ze weten wat nodig is om successen te boeken en zullen de boel repareren", besluit hij.

In Turkije gaat het Tadic voor de wind. De statistieken lopen nog niet zo hoog op als in zijn tijd bij Ajax, maar met twee goals en drie assists in tien wedstrijden gaat het alles behalve slecht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!