Nieuws

Kramer is doodsbedreigingen en haatberichten zat: 'Wat heeft het voor nut?'

Kramer is doodsbedreigingen en haatberichten zat: 'Wat heeft het voor nut?'

03-11-2023 19:59

Michiel Kramer heeft zich uitgelaten over de doodsbedreigingen en overige haatberichten die hij als voetballer vaak toegestuurd krijgt. Te gast bij FC Rijnmond snapt de spits van RKC het nut niet van de berichten aan zijn adres.

"Er wordt natuurlijk vaak gezegd dat wij als voetballers een voorbeeldfunctie hebben. Er komt natuurlijk veel bij kijken; media, supporters, fans, sociale media, et cetera", begint Kramer. "Maar er wordt nu gezegd dat ik een hartstilstand moet krijgen. Dat moet ik dus accepteren, dat het tegen mij wordt gezegd. Dat ik door moet gaan met waar ik mee bezig ben." Nadat collega-spits Bas Dost tijdens de uitwedstrijd van NEC bij AZ in elkaar zakte, betoog Kramer zijn steun op sociale media. Een gebruiker vond het nodig om te reageren met dat het de spits van RKC had moeten zijn.

Kramer is het zat dat hij zulke berichten steeds maar weer moet accepteren en vind het niet langer kunnen. " Op het moment dat jij iemand bedreigt met de dood, of familie met de dood bedreigt, dan moet je toch aangepakt worden? Ik vind dat je dat moet laten zien", meent de spits. "Dat je dat ook mag laten zien. Dat is niet wat erbij hoort als voetballer zijnde. Hoe je het ook wendt of keert, dat is niet wat je er als voetballer bij hoort te hebben."

In de studio krijgt Kramer de vraag of reageren juist niet meer reactie uitlokt. "Tuurlijk. Dat is misschien ook wel de insteek geweest. Wat heeft het voor nut om mij te bedreigen met de dood?", vraagt de spits zich af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!