Newcastle United denkt aan juridische stappen rond Tonali

Newcastle United denkt na schorsing Tonali aan juridische stappen tegen AC Milan

3 november om 19:13

Newcastle United verweegt mogelijke juridische stappen richting AC Milan, als gevolg van de gokschorsing die zomeraanwinst Sandro Tonali recent is opgelegd. Als speler van Milan ging Tonali de mist in, maar verruilde Italië voor Engeland. Door zijn maandenlange schorsing mag Tonali tien maanden lang niet in actie komen als voetballer.

De maandenlange schorsing van Tonali is niet alleen bij de speler, maar ook zeker bij zijn werkgever hard aangekomen. In gesprek met The Guardian sluit technisch directeur Dan Ashworth niet uit dat Newcastle juridische stappen zal gaan ondernemen tegen Milan. De club onderzoekt of de Italiaanse topclub op de hoogte was van de gokpraktijken van de middenvelder. "Ik weet gewoon niet of ze het wisten. Het is heel moeilijk om te begrijpen wat andere clubs wel of niet wisten", stelt Ashworth. "We kijken nu naar ons eigen interne onderzoek. Ik doe dit nu zestien jaar en heb dit nog nooit meegemaakt. We besteden heel veel tijd in ons onderzoek naar de persoonlijkheid van de atleten die we strikken. Dit was een enorme schok. Een enorme verrassing."

Na zijn illegale gokpraktijken kreeg Tonali een totale schorsing van tien maanden opgelegd, waardoor hij voorlopig niet meer in actie kan komen als voetballer. Wel mag de middenvelder bij zijn ploeg blijven trainen en stemde hij in met een salarisverlaging.