Exclusive

Wat is het vermogen van oud-voetballer en zakenman David Beckham?

Wat is het vermogen van oud-voetballer en zakenman David Beckham?

04-11-2023 11:41 Laatste update: 11:02

Als voetballer speelde David Beckham zich al de rijkdom in en liet zijn vermogen door allerlei samenwerkingen en sponsordeals steeds meer groeien en groeien. Inmiddels is de oud-voetballer mede-eigenaar van Inter Miami in de MLS. Wat het precieze vermogen is van Beckham, zocht Voetbalnieuws uit!

Na het doorlopen van de jeugdopleiding van Manchester United, volgde een rijke carrière voor Beckham bij The Red Devils. In totaal droeg Beckham het United-shirt 394 keer en was goed voor 120 assists en 85 doelpunten. De middenvelder veroverde met zijn club de wereldbeker, vier Engelse supercups, drie FA Cups, zes landskampioenschappen, de Champions League en de titel van Europees Voetballer van het Jaar.

In 2003 vertrok Beckham voor vier jaar naar Real Madrid, waar hij in 159 wedstrijden goed was voor 52 assists en twintig doelpunten. Met Madrid werd Beckham kampioen van Spanje, waar hij ook de supercup veroverde. In 2007 vertrok Beckham naar de Major League Soccer voor een avontuur bij Los Angels, dat de Engelsman tussen 2009 en 2010 verhuurde aan AC Milan. In 2013 keerde Beckham definitief terug naar Europa, waar hij als speler van Paris Saint-Germain een half jaar later stopte als voetballer.

Beckham de zakenman

Naast voetballer was Beckham al snel bezig met een leven na het voetbal. Zo ging Beckham een levenslange samenwerking met Adidas van naar verluidt 130 miljoen pond aan. Later volgde er ook nog peperdure deals met onder meer Maserati, Samsung, Pepsi, Jaguar en nog meer bekende merken. Voor het WK van 2022 in Qatar verdiende Beckham naar verluidt ook nog een 125 miljoen pond. In maart van dat jaar verkocht de 115-voudig international ook nog een 55 procent van zijn bedrijf DB Ventures voor ongeveer tweehonderd miljoen pond aan Authentic Brands.

Op 28 januari 2018 werd Inter Miami CF opgericht, met Beckham als mede-eigenaar en voorzitter van de club. Inmiddels is de club een gevestigde naam in de MLS geworden en heeft het sinds 2023 zelfs niemand minder dan Lionel Messi onder contract staan. Afgelopen oktober bracht Netflix ook nog een documentairereeks over het leven van Beckham uit.

Vermogen Beckham

Het complete vermogen van Beckham wordt op zo’n 372 miljoen pond geschat. De oud-voetballer bezig tientallen eigendommen, waaronder een penthouse in Miami dat werd gekocht voor omgerekend twintig miljoen dollar. Samen met zijn vrouw Victoria bezitten de Beckhams ook nog een luxe huis in Londen, wat naar verluidt dertig miljoen pond is en nog een huis in Cotswolds van zes miljoen pond.