Nieuws

Tuchel mist meerdere sterkhouders in Klassiker, waaronder De Ligt: 'Heel bitter'

Tuchel mist meerdere sterkhouders in Klassiker, waaronder De Ligt: 'Heel bitter'

03-11-2023 14:10

Thomas Tuchel baalt er stevig van dat hij Matthijs de Ligt de komende weken zal moeten missen. De Bayern-trainer noemt het 'heel bitter' en moet nu op zoek naar een alternatief voor de topper tegen Borussia Dortmund

De Ligt raakte in het bekerduel met FC Saarbrücken geblesseerd aan zijn knie en moest na twintig minuten al het veld ruimen. Bayern ging met 2-1 onderuit tegen de nummer vijftien van de derde divisie. In aanloop naar de wedstrijd tegen Dortmund doet de afwezigheid van De Ligt zich voelen bij Bayern. "Het verlies van De Ligt is heel bitter voor ons", zegt Tuchel op de persconferentie. 
 
Naast de geblesseerde De Ligt staat er een groot vraagteken achter de naam van Dayot Upamecano. Ook de Fransman is niet okselfris. "Het is nog onduidelijk of hij kan spelen zaterdag. De beslissing is nog niet genomen. Dat moeten we samen met de artsen en de spelers beslissen."  
 
Op Joshua Kimmich kan Tuchel ook geen beroep doen, de middenvelder is geschorst voor de komende wedstrijd. Noussair Mazroui kan mogelijk uitkomst bieden. De Marokkaanse vleugelverdediger speelde eerder dit seizoen nog als centrumverdediger. De topper tussen Dortmund en Bayern wordt zaterdag om 18.30 uur afgetrapt in het Signal Iduna Park.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!