Nieuws

Onana na blunder én heldenrol: 'We hebben ons doel niet bereikt'

Onana na blunder én heldenrol: 'We hebben ons doel niet bereikt'

06-02-2022 12:54

Andre Onana wist zaterdag op de Afrika Cup de bronzen plak te veroveren, na een onderhoudende troostfinale met Burkina Faso. De Ajax-goalie onderscheidde zich door de beslissende strafschop te stoppen, nadat hij eerder in het duel lelijk de fout in ging. De doelman is blij met de prestatie, alhoewel de winst van het toernooi het doel was.

Vlak na rust keek Kameroen tegen een 3-0 achterstand aan. Onana had mede schuld aan die tussenstand door op onverklaarbare wijze een bal door zijn handen te laten glippen. Uiteindelijk wisten de De Ontembare Leeuwen zich terug te knokken tot 3-3. In de strafschoppenserie groeide Onana vervolgens uit tot goudhaantje door de beslissende penalty van Ibrahim Blati Touré te stoppen.

"We toonden karakter, dit is loon naar werken voor deze groep", reageert Onana na afloop van het duel, geciteerd door Voetbal International. "Ik ben blij met deze derde plaats, hoewel we ons doel niet hebben bereikt. De intentie was om de Afrika Cup te winnen, helaas verloren we in de halve finale."

De sluitpost ziet voldoende aanknopingspunten na het veroveren van de derde plaats. "Ik hoop dat deze overwinning het Kameroense volk goed zal doen. En ons ook, met de wedstrijden tegen Algerije in aantocht. Dat is onze enige troost", besluit Onana. Op 23 en 29 maart kruist Kameroen de degens met Algerije. Op het spel staat een ticket voor het WK 2022 in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!