Nieuws

Ajacied maakte indruk tegen Volendam: 'Goh, wat is die jongen goed'

Ajacied maakte indruk tegen Volendam: 'Goh, wat is die jongen goed'

03-11-2023 11:33
1

Diant Ramaj kan op lovende kritieken rekenen van zijn interim-trainer John van 't Schip en ESPN-analist Kenneth Perez na de 2-0 overwinning op FC Volendam. Van 't Schip noemt hem zelfs een 'geweldige keeper'. 

Ramaj voorkwam een kwartier voor tijd dat Volendam via Robert Mühren op gelijke hoogte kwam. De Duitse doelman bleef in het één-op-één duel met de spits lang staan en keerde de inzet. "De keeper is geweldig", zegt Van 't Schip na afloop voor de camera bij ESPN. Ook bij de late kopbal van Damon Mirani was Ramaj alert. "Aan de bal is hij goed. Maar ook de reddingen die hij had. Daarvoor sta je er in dit soort wedstrijden."
 
Ramaj moest in de wedstrijden tegen Brighton en PSV zeven tegenteffers slikken, maar kon zich in het duel met Volendam wél onderscheiden. "Het is een keeper die het goed ziet, die mee kan voetballen, de juiste keuzes maakt. Daarnaast is hij met zijn handen en reactievermogen gewoon goed. Hij heeft het goed gedaan." 
 
Ook Kenneth Perez was na afloop lyrisch. "Goh, wat is die jongen goed", zegt de Deense analist, die meer uitblinkers zag aan Amsterdamse zijde. "Twee volwassen spelers en twee iets jonger. Jorrel Hato en die linksback (Ar'jany Martha, red.). Die heeft echt goede kwaliteiten. Van de ervaren spelers was Bergwijn echt de gangmaker." 
 
Ajax klimt door de 2-0 zege naar plek vijftien in de Eredivisie. De Amsterdammers spelen komende zondag een thuiswedstrijd om 16.45 uur tegen sc Heerenveen.