Van ’t Schip over verrassende debutant in verdediging: 'Avila wel gezien'

Van 't Schip tevreden over debutant Martha
2 november om 20:32

Tegen FC Volendam stond zomaar ineens Ar'Jany Martha in de basis van Ajax. Interim-trainer John van ’t Schip heeft tegenover ESPN zijn keuze voor de vleugelverdediger uitgelegd, waar hij meent genoeg te hebben gezien van Gaston Avila.

Zonder enige officiële minuten in het eerste, maakte Martha donderdagavond zijn basisdebuut bij Ajax. Mede door de afwezigheid van Borna Sosa, deed Van ’t Schip een beroep op de aanvallende verdediger. "Dat is één reden. En Gaston Avila heb ik wel een beetje gezien, dat is niet echt een linksback. Dat zegt hij zelf ook. Hij is een centrale verdediger", aldus de oefenmeester. "Salah-Eddine heeft er een paar keer gespeeld, maar Martha is een ander type speler. Van origine is hij een rechtsbuiten, maar door Dave Vos is hij dit seizoen omgeturnd tot linksback. Dat doet hij goed."

Bij Martha ziet Van ’t Schip de nodige kwaliteiten. "Hij is atletisch, heeft veel inhoud. Het is een jongen waarvan ik denk dat hij onbevangen kan spelen. Maar we moeten hem ook helpen", meent de trainer. "Jorrel Hato moet rugdekking geven, Kenneth Taylor moet op hem letten. En dat geldt ook voor Steven Bergwijn. Maar wat ik de afgelopen dagen en op beelden van Martha heb gezien, is hij een jongen die deze positie goed kan invullen."

In enkele voorbereidingen mocht Martha wel al officieuze minuten maken in het eerste, maar moest nog wachten op zijn officiële debuut. Tegen FC Volendam was het op 2 november dan eindelijk zover voor de geboren Rotterdammer.