Nieuws

Oud-Eredivisietopscorer verslaat Messi in beste nieuwkomer van de MLS

Oud-Eredivisietopscorer verslaat Messi in beste nieuwkomer van de MLS

02-11-2023 19:08

Niet Lionel Messi, maar Giorgos Giakoumakis is verkozen tot beste nieuwkomer van het jaar in de Major League Soccer. Vanwege zijn komst naar de MLS gingen veel voetbalfanaten er in de Verenigde Staten en daarbuiten vanuit dat Messi de prijs in de wacht zou slepen, maar dat is niet gelukt. Zo ging de oud-topscorer van de Eredivisie er met de award vandoor. 

Afgelopen februari maakte Giakoumakis de overstap van Celtic naar Atlanta United. In zijn debuutjaar scoorde de Griekse spits er flink op los, door zeventien doelpunten achter zijn naam te schieten. Giakoumakis hield zo alleen Los Angeles FC-aanvaller Denis Bouanga voor zich, die goed was voor twintig treffers. Het leverde Giakoumakis met ruim 45 procent van de stemmen de titel van beste nieuwkomer in de MLS op.

Messi, die afgelopen zomer transfervrij van Paris Saint-Germain naar Inter Miami vertrok, kreeg ruim 27 procent van de stemmen. In de MLS was de Ballon d'Or-winnaar in zes wedstrijden goed voor één doelpunt en twee assists. Met name in de competities buiten de MLS was Messi belangrijk. Zo was de Argentijn in de Leagues Cup goed voor tien doelpunten en één assist in zeven wedstrijden, waar Messi in de US Open Cup zorgde voor twee assists in één wedstrijd.

In het seizoen 2020/21 kroonde Giakoumakis zich in de Eredivisie als spits van VVV-Venlo nog met 26 doelpunten tot topscorer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!