Nieuws

Sneijder mikt op rol in Ajax-bestuur: 'Hongerig om onderdeel te zijn van de club'

Sneijder mikt op rol in Ajax-bestuur: 'Hongerig om onderdeel te zijn van de club'

01-11-2023 16:15
4

Wesley Sneijder staat open voor een functie binnen het technisch management van Ajax. De voormalig middenvelder wordt al langer in één adem genoemd met een dienstverband in Amsterdam, maar tot op heden kwam het er nog niet van.

Sneijder vertelt in gesprek met het Duitse TZ dat hij open staat voor een functie binnen de Amsterdamse club. "Ja, honderd procent. Ik zal niet zeggen dat ik het allemaal in mijn eentje kan regelen. Ik heb goede mensen om mij heen nodig, met Ajax-DNA. Ik ben hongerig om onderdeel te zijn van het technisch management", begint Sneijder waarna hij een kritische toon aanslaat. "In mijn optiek is er geen perspectief. Het niveau van de spelers is gewoon te laag. Daarnaast is de structuur van de club ook niet goed. Ze staan laatste en ze blijven maar verliezen."

Nu de resultaten in Amsterdam tegen vallen wijst men vooral naar Sven Mislintat, maar volgens Sneijder is dat niet de enige oorzaak van de malaise. "Iedereen wijst met zijn vinger naar Mislintat, maar Ajax is een groot bedrijf. Het is niet dat één persoon de beslissingen neemt over de transfers." Ook de tegenvallende resultaten van Jong Ajax spelen volgens Sneijder mee. "Er werden veel te snel te hoge salarissen betaald aan jonge spelers. Normaal moet je wachten en zien hoe die spelers zich ontwikkelen en groeien. Ze moeten het écht verdienen om het geld te verdienen."