PSV verliest tweede topper op rij en speelt concurrent Ajax in de kaart

05-02-2022 22:26

PSV heeft zaterdagavond voor de tweede keer op rij verloren in de Eredivisie. De ploeg van Roger Schmidt verloor met 1-2 van AZ. Doelman Yvon Mvogo kreeg van Schmidt de voorkeur boven Joël Drommel, maar hij zorgde er met een persoonlijke fout voor dat PSV het schip in ging.

De Eindhovenaren kwamen snel op voorsprong in het duel. Uit een hoekschop van Cody Gakpo kopte Armando Obispo de 1-0 binnen. Vier minuten voor rust maakte AZ de gelijkmaker. Verdediger Bruno Martins Indi maakte het doelpunt.

Hoewel PSV sterk startte had de ploeg van Roger Schmidt moeite om in de tweede helft door te drukken. Opeens kreeg de thuisploeg de 1-2 om de oren na een grote fout van Mvogo, die onder een hoge bal doorging. Jesper Karlsson profiteerde. Daar bleef het bij.

Door de nederlaag speelt PSV Ajax in de kaart. De Amsterdammers spelen zondag in de Johan Cruijff Arena tegen Heracles Almelo. De Ajacieden kunnen het verschil met PSV vergroten naar vijf punten.