Nieuws

Hoe vaak won recordwinnaar Messi de Ballon d'Or al eens?

Hoe vaak won recordwinnaar Messi de Ballon d'Or al eens?

30-10-2023 21:44 Laatste update: 21:47

Lionel Messi is de recordwinnaar van de Ballon d’Or. De Argentijn won in dienst van FC Barcelona de ene na de andere prijs, dan wel persoonlijk als met zijn team. Dat Messi een van de beste voetballer aller tijden is, is wel duidelijk. Maar hoe vaak won Messi de Ballon d’Or al eens? Voetbalnieuws zet ze allemaal op een rijtje.

In 2009 kreeg Messi zijn allereerste Ballon d’Or uitgereikt. In 2010, 2011 én 2012 volgende er nog eens drie. Tussen 2012 en 2015 moest de Argentijn twee keer toe kijken hoe zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo twee keer als beste voetballer van de wereld werd uitgeroepen, voordat de aanvaller in 2015 zelf weer de Ballon d’Or moet ophallen. Zo kwam de teller van Messi al op maar liefst vijf te staan.

Na wederom twee uitreikingen aan Ronaldo en een aan Luka Modric, duurde het pas weer tot 2019 voordat Messi zijn zesde Ballon d’Or kreeg uitgereikt. In 2020 werd er vanwege de coronapandemie geen prijs toegewezen, maar een jaar later was Messi wederom de sterkste. Zo kwam zijn teller uiteindelijk op een recordaantal van zeven te staan.

Maandagavond wordt Messi als speler van Inter Miami naar alle waarschijnlijkheid voor de achtste keer uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld.