Nieuws

'Maduro krijgt maandag meer over toekomst binnen Ajax te horen'

'Maduro krijgt maandag meer over toekomst binnen Ajax te horen'

30-10-2023 10:11 Laatste update: 11:30

Hedwiges Maduro zal vandaag horen hoe zijn toekomst er binnen Ajax uit komt te zien, weet Valentijn Driessen in zijn column te melden. De chefvoetbal van De Telegraaf gaat in op de huidige situatie van de voormalig interim-trainer.

Afgelopen zomer werd Maduro weggeplukt bij Almere City, om de assistent van de inmiddels ontslagen Maurice Steijn, die net als de huidige interim-trainer tijdens een ongelukkige tijd naar Amsterdam werd gehaald. 'Maduro kwam als kroonprins van het trainersgilde naar Ajax. Het uitgestippelde pad was om drie jaar lang als assistent van ervaren trainers het vak te leren alvorens door te stromen naar het hoofdtrainerschap ', schrijft Driessen maandagochtend. 'Uit loyaliteit en om zijn club te helpen, stapte hij erin na het vertrek van Steijn. De intelligente Maduro had beter kunnen weten met de wetenschap van wat interim-trainer John Heitinga bij Ajax in eenzelfde situatie is overkomen'.

 'Voor Maduro valt te hopen dat dit lot hem bespaard blijft. Zijn trainerscarrière is nauwelijks gestart of er zit vanwege Ajax al direct een lelijke kras op ', vervolgt Driessen. 'Want onbeschadigd is Maduro niet uit dit ongekend korte avontuur als hoofdtrainer van Ajax gekomen. Hem is verweten over Steijn te lekken naar technisch manager Klaas-Jan Huntelaar en ESPN, waar hij eerder werkzaam was als analist'. Volgens Driessen hoort Maduro spoedig over er nog een toekomst voor hem is weggelegd bij Ajax. 'Vandaag krijgt Maduro te horen of hij onderdeel mag uitmaken van het trainersteam van John van ’t Schip. Het is niet uitgesloten dat hij sneuvelt omdat de kroonprins heeft gefaald. Toch zou het monster Ajax sieren om de onervaren Maduro als kind van Ajax te sparen en niet bij zijn eerste misstap te slachtofferen en zijn carrière in de knop te breken.'

Maduro werd na het ontslag van Steijn aangesteld als interim-trainer. Na de vreliespartijen op bezoek bij Brighton en PSV werd John van 't Schip maandagochtend aangesteld als nieuwe tussenpaus van Ajax. Waar de toekomst van Maduro ligt, moet dus naar verluidt  later op de dag duidelijk worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!