Ajax-dissonant aangestipt: 'Het was niet om aan te zien, dit kan gewoon niet'

Kenneth Perez en Mario Been vonden Gastón Ávila de slechtste bij Ajax tegen PSV
30 oktober om 07:34

Mario Been en Kenneth Perez vonden Gastón Ávila zondagmiddag de grote dissonant bij Ajax. De Amsterdammers verloren op bezoek bij PSV met 5-2 en staan daardoor op de laatste plaats in de Eredivisie. Volgens de ESPN-analisten is dat mede te danken aan het erbarmelijke spel van de Argentijnse verdediger.

"Het was werkelijk niet om aan te zien", aldus Been aan tafel bij Dit Was Het Weekend. "We hebben het vaak over de aankopen van Mislintat, maar dit kan gewoon niet. Op Ajax-niveau is dit veel te weinig. Hij wordt geraakt in zijn gezicht en maakt twaalf rollen."

De oud-coach uit zijn totale verbazing. "Ávila wist niet wat er gebeurde en wat mij met name opviel: hij had ook niet de intentie om het weer goed te maken. Hij stopte er gewoon mee. In de slotfase werd hij uit zijn lijden verlost door Anass Salah-Eddine. Kies dan voor hem, gewoon een simpele Nederlandse back die tenminste weet wat hij moet doen."

Been krijgt bijval van Perez, die denkt dat de 22-jarige voormalige Royal Antwerp-back aan grootheidswaanzin lijdt. "Ik heb het gevoel dat Ávila zich te goed en te groot voelt om linksback te spelen. Dat hij denkt: linksback is onder mijn niveau, ik moet centraal spelen. Hij liet echt aan alle kanten zijn man voorbij lopen, binnen- en buitenom. Het verbaast me echt dat er niet eerder werd ingegrepen. Johan Bakayoko kon doen en laten wat hij wilde."