'Ajax zo goed als rond met nieuwe assistent-trainer, rol Maduro nog onduidelijk'

Michael Valkanis wordt waarschijnlijk de nieuwe assistent-trainer van Ajax
29 oktober om 19:58
Laatste update: 29 oktober om 20:00

Michael Valkanis wordt zo goed als zeker de nieuwe assistent-trainer van Ajax. Volgens Voetbal International hebben de Amsterdammers een akkoord bereikt met de Australiër, die op voorspraak van John van 't Schip naar de club komt.

De twee werkten in het verleden immers al samen bij Melbourne City, PEC Zwolle en het Griekse nationale elftal. Van 't Schip wordt naar verwachting begin komende week gepresenteerd als de nieuwe interim-trainer van Ajax. Afgelopen maandag werd Maurice Steijn ontslagen. De ploeg staat na het verliest tegen PSV van zondag (5-2) op de allerlaatste plaats in de Eredivisie.

De 49-jarige Valkanis is momenteel nog trainer van Hapoel Tel Aviv uit Israël, waar door de woedende oorlog niet wordt gevoetbald. Daardoor zou hij een transfervrije overgang kunnen maken. Ajax wacht naar verluidt nog op een vrijgeving van de club.

Invulling overige stafleden
Verder is het nog niet bekend wat er met de overige invulling van de staf gaat gebeuren. Hedwiges Maduro, de assistent onder Steijn, is momenteel eindverantwoordelijke, maar vertelde nog niet op de hoogte te zijn van de plannen. De club gaat naar verluidt spoedig met hem in gesprek. Saïd Bakkati en Dave Vos zijn momenteel de assistenten van Maduro. Laatstgenoemde keert naar verwachting terug bij Jong Ajax.

Ajax speelt komende donderdag het inhaalduel tegen FC Volendam, in eigen huis. Van 't Schip zou dan dus al voor het eerst op de bank kunnen zitten.