Nieuws

Barça reageert na vermeend racisme-incident Vinícius en stelt onderzoek in

Barça reageert na vermeend racisme-incident Vinícius en stelt onderzoek in

28-10-2023 21:11

FC Barcelona heeft in een statement gereageerd op de ophef die is ontstaan tijdens El Clásico. Vinícius Jr. zou door Barça-fans racistisch zijn bejegend na het zoveelste incident in Spanje. 

Real Madrid won zaterdag de Clásico door twee goals van Jude Bellingham. Vinícius werd tijdens de wedstrijd lastiggevallen door Barça-fans en ook tijdens de wissel van de Braziliaan zouden bepaalde dingen zijn geroepen. 'FC Barcelona zal altijd de normen en waarden van voetbal verdedigen, zoals respect voor de tegenstander', meent de club in een statement.

De Catalaanse club stelt een onderzoek in te stellen. 'Om deze reden besluiten wij mogelijke racistische beledigingen direct te onderzoek tijdens het duel met Real Madrid'. De Spaanse bond stelde eerder op zaterdag al een onderzoek in te stellen vanwege de racistische geluiden. Vinícius is al lange tijd slachtoffer van dergelijke gebaren en geluiden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!