Nieuws

Messi kan met Argentinië naar de Olympische spelen: 'Wij duimen ervoor!'

Messi kan met Argentinië naar de Olympische spelen: 'Wij duimen ervoor!'

26-10-2023 20:10

Lionel Messi is vrij om met Argentinië deel te nemen aan de Olympische spelen. Dat heeft voormalig ploeggenoot en trainer van het Argentijnse Olympische elftal aangegeven in een interview.

Messi pakte al twee prijzen met het nationale elftal van Argentinië. Dat waren de Copa América in 2021 en het WK in 2022. Ook heeft de dribbelaar al ervaring met de Olympische Spelen. In 2008 nam een toen nog jeugdige Messi deel en won een gouden medaille.

"Ik ben ernaar gevraagd en Leo heeft de vrijheid om te doen wat hij wil bij de nationale ploeg. Ik ben goed bevriend met hem en zou het geweldig vinden", begon Mascherano in gesprek met persbureau EFE. "Messi zou historie kunnen schrijven door als eerste speler twee gouden medailles en het WK te winnen. Het zou fantastisch zijn voor het voetbal en de Olympische spelen. Wij duimen ervoor", besluit de voormalig prof.

Wat in ieder geval wel als paal boven water staat is dat Messi nog niet klaar is bij Argentinië. De veteraan schitterde tijdens de afgelopen interlandperiode in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Peru en Paraguay.