Nieuws

Maduro was verrast na aanstelling als interim-trainer Ajax: 'Totaal niet verwacht'

Maduro was verrast na aanstelling als interim-trainer Ajax: 'Totaal niet verwacht'

25-10-2023 20:16

Hedwiges Maduro weet wat er op het spel staat tijdens zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van Ajax. Tijdens de persconferentie voorafgaande van het treffen met Brighton, heeft Maduro een boekje opengedaan over de groepswedstrijd in de Europa League.

Voor Maduro was het wel even gek om nu aan het roer te staan bij Ajax. "Had het totaal niet verwacht en ik denk dat het duidelijk is dat het een vrij hectische week is geweest", begint de trainer. Voor Ajax staat er na twee keer een gelijkspel, donderdagavond veel op het programma. "Het zou een heel belangrijke overwinning zijn, want we hebben het punt nodig. Het is ook een heel belangrijke uitwedstrijd, dat betekent ook dat als we deze uitwedstrijd tegen Brighton winnen, we nog twee wedstrijden thuis moeten spelen."

Tegen Brighton zal Maduro direct wat aanpassingen doen. "Ik denk zeker over andere dingen na en zal ook wel wat andere accenten brengen in de wedstrijd. In het aanvallen en verdedigen gaan we een aantal dingen anders doen. Hoe precies, dat ga je morgen zien", aldus de trainer. "Ik had maar één dag. Dus ik heb gefocust op de manier van spelen van Brighton. We hebben ook getraind op onze manier van spelen."

Over Brighton is Maduro duidelijk. "Brighton is een unieke ploeg met hoe ze spelen. Eigenlijk word je gedwongen om iets anders te doen", meent de oud-analist. "Dat doen zelfs ploegen als Manchester City en Liverpool. Daar komen al veranderingen in het verdedigen en aanvallen. Als staf heb je altijd discussies over de manier van spelen. Uiteindelijk bepaalt natuurlijk de hoofdcoach hoe er gespeeld wordt." Mocht Ajax een resultaat boeken, dan zal 'het een heel belangrijke overwinning zijn', weet Maduro.  "Want we hebben het punt nodig. Het is ook een heel belangrijke uitwedstrijd, dat betekent ook dat als we deze uitwedstrijd tegen Brighton winnen, we nog twee wedstrijden thuis moeten spelen."

Ajax neemt het donderdagavond om 21.00 op tegen Brighton, dat na twee wedstrijden op slechts één punt staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!