Opinie

'Als Feyenoord tegen Lazio z'n eigen spel speelt, dan is een overwinning te doen'

'Als Feyenoord tegen Lazio z'n eigen spel speelt, dan is een overwinning te doen'

25 oktober - 18:13 Laatste update: 18:14

Giovanni van Bronckhorst denkt dat Feyenoord woensdagavond gaat winnen van Lazio Roma in de Champions League. De oud-trainer van de Rotterdammers analyseert het spel van de ploeg in de uitzending van RTL 7. Volgens hem is het belangrijk dat ze effectief zijn in de kansenverhoudingen.

Feyenoord presenteerde zich tot dusver zeer behoorlijk in het miljardenbal. De ploeg van trainer Arne Slot pakte al drie punten, door thuis Celtic te verslaan (2-0). Ook uit bij Atlético Madrid (2-3 verlies) maakte het daar aanspraak op.

Van Bronckhorst was niet verrast van het goede Feyenoord-spel. "Dat niet, maar je moet het toch laten zien op het hoogste niveau en dat hebben ze gedaan", vertelt hij voorbeschouwend op het duel met Lazio. "We hebben de wedstrijd (Atlético-uit, red.) geanalyseerd en ik denk dat Feyenoord zich echt tekort heeft gedaan daar. Ze speelden echt geweldig. Ze hebben veel kansen gecreëerd tegen een goed elftal. Vandaag moeten ze weer hetzelfde doen en iets beter met de kansen omgaan."

Sommigen verwachten daarom dat Feyenoord in een bomvolle Kuip over Lazio heen gaat walsen, maar Van Bronckhorst is waakzaam. "Het blijft natuurlijk een stugge Italiaanse ploeg", vervolgt hij. "Maar ik denk wel dat Feyenoord heeft laten zien dat je je kansen moet pakken in de Champions League. Want als zij (Lazio, red.) dadelijk minder kansen krijgen, maar effectiever zijn, kun je alsnog het resultaat krijgen dat je niet wil. Als Feyenoord gewoon z'n eigen spel speelt en goed omgaat met de kansen die ze creëren, want die krijgen ze, dan is een overwinning te doen."

Feyenoord – Lazio begint woensdag om 18.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via VN Langs de Lijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!