Nieuws

Wie volgt dit jaar De Bruyne op? Dit zijn de assistkoningen in de Champions League

Wie volgt dit jaar De Bruyne op? Dit zijn de assistkoningen in de Champions League

21 februari - 10:45 Laatste update: 10:45

De achtste finales van de Champions League zijn in volle gang. Na de groepsfase werd de eerste ranglijst op gemaakt van spelers met de meeste assists, maar nu er slechts zestien ploegen overblijven wordt het kaf van het koren gescheiden. Wie is er op dit moment leider in het klassement? VoetbalNieuws.nl geeft je een beeld.

Bukayo Saka sloot de groepsfase af als leider van het klassement en dat zonder dat de Engelse buitenspeler zelf in actie kwam. Lang moest hij de positie delen met Warren Zaïre-Emery van Paris Saint-Germain, maar in de één-na-laatste groepswedstrijd tegen RC Lens gaf Saka naast zijn doelpunt ook een assist. Het bracht zijn totaal naar vier en niemand kwam daarbij in de buurt. Marcel Sabitzer is de laatste speler die zich bij het gezelschap voegde. Donyell Malen scoorde op schitterende wijze tegen PSV, maar deed dat op aangeven van de Oostenrijker. Het was zijn derde assits van het miljoenenbal.

Momenteel staan er elf spelers op drie assists en daarmee zijn zij gezamenlijk de nummer twee van Europa. Daaronder zit geen enkele Nederlander. De enige Nederlandse speler met twee assists is: Xavi Simons. Verder gaven Luuk de Jong, Calvin Stengs, Mats Wieffer, Quinten Timber en Denzel Dumfries één assist.

Dit zijn de spelers met de meeste assists:

1. Bukayo Saka – Arsenal (vier assists) 

2. Jude Bellingham - Real Madrid (drie assists)
    Wenderson Galeno - FC Porto (drie assists)
    Samuel Lino - Atlético Madrid (drie assists)
    Harry Kane – Bayern München (drie assists)
    Warren Zaïre-Emery - Paris Saint-Germain (drie assists)
    Ilkay Gündogan - Manchester City (drie assists)
    Ivan Rakitic - Sevilla (drie assists)
    Matt O'Riley - Celtic (drie assists) 
    Rico Lewis - Manchester City (drie assists)
    Phil Foden - Manchester City (drie assists)
    Marcel Sabitzer - Borussia Dortmund (drie assists)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!