Breaking news

Ajax-supporters eisen direct vertrek Steijn: 'Onze steun heb je niet meer'

Ajax-supporters eisen direct vertrek Steijn: 'Onze steun heb je niet meer'

23-10-2023 12:22 Laatste update: 17:03

De supportersgroeperingen van Ajax hebben Maurice Steijn gevraagd de eer aan zichzelf te houden en te vertrekken. De fanatieke aanhang van de Amsterdammers hoopt dat de trainer aanstaande donderdag al niet meer meereist naar het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion.

Na de 4-3 nederlaag van afgelopen zondag tegen FC Utrecht, staat de club op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De afgelopen acht officiële wedstrijden werden allemaal niet gewonnen. Steijn gaf aan vertrouwen te voelen van de beleidsmakers, maar de supporters hebben hun conclusies al getrokken. 'Er is geen sprankje vooruitgang, we spotten geen aanknopingspunten en zien louter moedeloze spelers zonder enig vertrouwen, lef en branie. Wat is überhaupt de spelopvatting?', schrijft de Supportersvereniging Ajax.

'Ook als Supportersvereniging Ajax vinden we het dramatisch hoe onze club sportief presteert. Dit doet echt pijn aan onze Ajaxharten. We denken en verwachten dan ook dat de beleidsbepalers in de Johan Cruijff Arena op het juiste moment de benodigde keuzes maken', klinkt het. 'Dat neemt niet weg dat veel supporters en supportersgroeperingen laten weten dat het zo per direct niet langer kan. De koek is op. De ballon is leeg. Zelfs de gifbeker is in stukken uiteengevallen.'

Ook de AFCA Supportersclub liet van zich horen. 'Steijn, tijd om afscheid te nemen. We gaan liever zonder een trainer naar Brighton, dan met jou. Je hebt voldoende tijd gehad om met deze selectie betere resultaten te behalen. Op dit moment staan we zeventiende in de Eredivisie. Ajaxonwaardig, maar zelfs met deze spelers waarvan veertien internationals hoor je niet op de zeventiende plek te staan. Dus Maurice, houd de eer aan jezelf en ga! Onze steun heb je niet meer!'

Mocht Steijn niet besluiten om zelf op te stappen, dan hoopt AFCA dat de raad van commissarissen ingrijpt en niet 'dezelfde fout maakt als vorig jaar'.