Nieuws

Complimenten genoeg voor Juventus-debutant Huijsen: 'Kan een topspeler worden'

Complimenten genoeg voor Juventus-debutant Huijsen: 'Kan een topspeler worden'

23-10-2023 11:17

Dean Huijsen maakte zondag zijn debuut voor Juventus. De pas 18-jarige verdediger kwam tegen AC Milan als invaller binnen de lijnen en heeft aan complimenten geen gebrek. Trainer Massimiliano Allegri is blij met zijn debutant, die Juventus nog kon verruilen voor andere Europese topclubs.

In de 78e minuut maakte Huijsen tijdens de 0-1 overwinning op AC Milan zijn debuut voor Juventus. "Hij heeft hele speciale kwaliteiten. Dit kan een echte topspeler worden", meende Allegri na afloop van de Serie A-topper. "Ik ben echt blij dat hij vandaag zijn debuut heeft kunnen maken. Hij is pas achttien jaar, maar hij maakt het spelletje nooit moeilijk. Hij brengt zijn ploeggenoten nooit in de problemen en hij leest het spel perfect."

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano had Huijsen maanden geleden de Europese topclubs voor het uitkiezen. Zo zouden FC Barcelona en Bayern München geprobeerd te hebben de Nederlander in te lijven. Desondanks koos Huijsen voor een langer verblijf bij Juventus, waar hij zijn contract tot medio 2027 verlengde.

In de zomer van 2021 nam Juventus de talentvolle verdediger over van Málaga CF en stroomde zo de jeugdopleiding van de club uit Turijn binnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!