Nieuws

Timmer gaf Ajax advies: 'Ze moeten daar parels zoeken, Almada is fantastisch'

Timmer gaf Ajax advies: 'Ze moeten daar parels zoeken, Almada is fantastisch'

22-10-2023 11:57

Henk Timmer bekritiseerd het aankoopbeleid van Ajax. De voormalig doelman is tegenwoordig zaakwaarnemer en zag andere spelers die beter bij de Amsterdammers hadden gepast.

Timmer vertelt dat Thiago Almada een uitgelezen kans was voor Ajax. "Dat is een topspeler. Als je dan toch een speler gaat halen dan zou ik Almada halen of Gianluca Prestianni of Maximo Perrone van City. Dat is een linkspoot en een soort Frenkie van City. Dat zijn spelers die maken Ajax beter. Prestiani is een buitenspeler. Die is toevallig rondgekomen met Benifca. Je moet naar parels gaan kijken", vertelt Timmer bij Goedemorgen Eredivisie. Hans Kraay benadrukt dat Steijn dolgraag Almada had gezien. "Ik denk bij Almada, bied maar eens vijftien en dan kom je uit op zeventien."

Almada was in beeld bij Ajax, maar werd te duur bevonden. "Thiago is een fantastische speller. Ik ken hem al heel lang. Hij is al veel vaker bij Ajax genoemd en in beeld geweest. Een aantal jaar geleden heb ik met Ajax al over hem gesproken. Toen hadden ze hem eigenlijk al moeten nemen. Nu kost hij 25 miljoen euro."