Nieuws

Driessen over Ajax-criticaster: 'Ik zag het meer als een verkapte sollicitatie'

Driessen over Ajax-criticaster: 'Ik zag het meer als een verkapte sollicitatie'

21-10-2023 07:24 Laatste update: 07:27

Valentijn Driessen denkt dat de Ajax-uitspraken van Annemieke Zeijerveld, de clubpsycholoog van Almere City, wellicht waren bedoeld als een 'verkapte sollicitatie'. Het staflid van Almere nam onlangs een tijdelijke stap terug, omdat ze de werkwijze van de Amsterdammers had bekritiseerd en daardoor onder vuur kwam te liggen.

Zeijerveld nam in het radioprogramma De Perstribune van NPO Radio 1 de houding van de Ajax-staf onder de loep. De ploeg presteert onder de maats en staat daardoor op een zestiende plaats in de Eredivisie. "Ik zie geen leiderschap, geen voortrekkersrol en daar erger ik mij enorm aan als ik naar de bank kijk", zei Zeijerveld. Almere distantieerde zich hiervan en ook Hedwiges Maduro, assistent-trainer van Ajax en oud-coach van Almere, herkende zich er niet in. Vrijdag werd bekend dat Zeijerveld een tijdelijke stap terug zou doen.

"Ik zag het meer als een soort verkapte sollicitatie", zegt Driessen bij Vandaag Inside. "Bij Almere City valt natuurlijk niet zoveel te verdienen en op het moment dat je zegt: 'Daar deugt helemaal niets van', denken ze bij Ajax: Misschien moeten we haar binnenhalen."

Johan Derksen heeft er ook een mening over. "Normaal heeft een psycholoog een patiënt, die gaat de deur uit en daar zit geen publiciteit aan vast. Maar zij, een vrij jonge vrouw, komt bij een voetbalclub, komt plotseling op de tv en wordt geïnterviewd. En dat gaat ze zichzelf overschatten en vanaf de tv Ajax analyseren. Het feit dat ze nu even is weggestuurd vind ik onzin."