Nieuws

Driessen noemt twee namen als opvolger Schmidt bij PSV

Driessen noemt twee namen als opvolger Schmidt bij PSV

04-02-2022 07:36 Laatste update: 10:02

Nu Roger Schmidt bekend heeft gemaakt dat hij PSV aan het einde van het seizoen verlaat, begint het speculeren over zijn opvolging.

Valentijn Driessen van de Telegraaf verwacht dat PSV een beroep doet op oude sterren van het eerste elftal. "Misschien dat we moeten rekenen op een combinatie Phillip Cocu-Ruud van Nistelrooij", zo geeft de journalist aan in een video van De Telegraaf.

Volgens Driessen is dat een logische optie. "Cocu is vrij en heeft al aangegeven dat als PSV een beroep op hem doet, hij altijd klaar zal staan."  De oud-middenvelder was tussen 2013 en 2018 al trainer van de Eindhovenaren. "Misschien kan hij de tussenpaus worden en daarna Van Nistelrooij, want dat is de droomkandidaat op termijn." 

De journalist is onder de druk van Van Nistelrooy bij Jong PSV. "Jong PSV speelt echt fris van de lever, met veel jonge talenten, heel aanvallend. Als je naar Jong PSV kijkt, dan verveel je je niet, terwijl het bij PSV 1 vaak niet om aan te zien is." Driessen verwacht niet dat Ronald Koeman Schmidt op gaat volgen. "Ik denk dat Koeman eerder opteert voor de opvolging van Louis van Gaal, na het WK."