Breaking news

'Van Gaal en Van Praag boeken succes: Kroes wordt eerder bij Ajax verwacht'

'Van Gaal en Van Praag boeken succes: Kroes wordt eerder bij Ajax verwacht'

19-10-2023 21:37 Laatste update: 21:44
7

Alex Kroes begint naar verwachting eerder bij Ajax, dat meldt De Telegraaf. Louis van Gaal en Michael van Praag zouden na een gesprek met AZ spreken van ‘constructief onderhoud’ en verwachten de directeur op 1 januari 2024 in Amsterdam.

Donderdag vond er een gesprek plaats tussen Van Gaal, Van Praag, AZ-directeur Robert Eenhoorn en rvc-voorzitter René Nelissen. Die onderhandelingen worden door de ochtendkrant als gecompliceerd beschreven, maar wel met een goede afloop voor Ajax. Kroes gaat naar verwachting eerder het beleid uitzetten in Amsterdam.

Definitieve knopen zijn er nog niet doorgehakt, maar AZ heeft aangegeven zich constructief op te stellen, klinkt het. Tot de volgende onderhandelingen zal er alleen wel een 'radiostilte' plaatsvinden en bij de volgende onderhandelingen zal er nog 'water door de Rijn moeten stromen', maar de partijen hebben een goed gevoel overgehouden.

Wat wel zeker is, is dat Kroes flink aan de bak moet bij Ajax. RTL Z maakte donderdag bekend dat Ajax een flinke financieel tekort verwacht naarmate het seizoen vordert. Dat tekort kan zelfs oplopen tot in de tientallen miljoenen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!