Nieuws

Waar en hoe laat wordt het Conference League-duel AZ - Aston Villa uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt het Conference League-duel AZ - Aston Villa uitgezonden?

23-10-2023 14:03 Laatste update: 26-10-2023 16:36

Na de interlandperiode en de hervatting van de Eredivisie, mogen de Nederlandse clubs komende week weer aan de bak in Europa. Donderdag speelt AZ bijvoorbeeld in de Conference League tegen Aston Villa. Waar wordt dit duel uitgezonden en hoe laat begint het? VoetbalNieuws dient als je agenda!

AZ begon de campagne in de Conference League dramatisch, door uit bij Zrinjski Mostar uit Bosnië en Herzegovina een 0-3 voorsprong weg te geven en uiteindelijk met 4-3 te verliezen. De Alkmaarders herstelden zich twee weken later echter in eigen huis. Met tien man werd er met 1-0 gewonnen van Legia Warschau, waardoor de AZ-fan weer positief vooruit kan kijken in Europa.

Donderdag staat daarentegen de loodzware wedstrijd tegen Aston Villa op het programma. De ploeg van trainer Unai Emery draait volop mee in de subtop van de Engelse Premier League en werd vorig seizoen zevende, waardoor het zich voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 weer in Europa mocht uitkomen. Daarin stelt het vooralsnog toch redelijk teleur. De eerste wedstrijd werd namelijk verrassend met 3-2 verloren van Legia Warschau. Twee weken later werd Zrinjski op het nippertje met 1-0 over de knie gelegd. AZ is dus op zijn hoede, maar zal ook weten dat er zeker kansen liggen tegen The Villians.

AZ - Aston Villa live op tv

AZ – Aston Villa begint donderdatg 26 oktober om 18.45 uur in het AFAS Stadion en wordt live uitgezonden op Veronica en ESPN 2.