Nieuws

Bedreigingen aan het adres van Højlund: 'Wacht maar, we maken je kapot'

Bedreigingen aan het adres van Højlund: 'Wacht maar, we maken je kapot'

18-10-2023 10:45

Rasmus Højlund heeft geen goed woord over voor de voetballers van San Marino, die volgens hem bedreigingen aan zijn adres gaven. De Deense spits liep na afloop van de interland compleet leeg tegenover TV2.

"Ze begonnen met vervelende dingen naar mij te roepen en ik versta Italiaans. Daarna werd het duwen, slaan en ze grepen me hard vast", begint de oud-spits van Atalanta. "Zij hadden niets te verliezen en waren ongelooflijk respectloos. Vooral hij daar", doelend op tegenstander naar Alessandro Tosi. "Die jongens wisten heel goed dat ze net zo goed mijn carrière hadden kunnen ruïneren", aldus Højlund.

Højlund gaf aan dat de spelers van San Marino diverse 'bedreigingen' richting zijn adres gaven. "Wacht maar op de volgende actie, we maken je kapot", klinkt het. Met name de overtreding op de spits in de 87e minuut was er eentje die volgens de spits te ver ging. Roberto Di Maio plantte zijn knie in de onderrug van zijn Deense tegenstander en kreeg geel. "Dat had werkelijk niets met voetbal te maken en was voor mij een directe rode kaart. De scheidsrechter had echt geen controle over de wedstrijd", meent Højlund. "Ik kan nu nog niet zeggen hoe mijn rug morgen voelt, maar ik heb een verleden met rugklachten, dat maakt dit wel extra frustrerend."

Gelukkig voor Højlund wist Denemarken, mede dankzij zijn openingstreffer, als winnaar (1-2) van het veld in San Marino te stappen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!