Nieuws

Geen Feyenoord voor geboren Rotterdammer Hato: 'Was niet per se een doel voor mij'

Geen Feyenoord voor geboren Rotterdammer Hato: 'Was niet per se een doel voor mij'

16-10-2023 14:17
2

Ondanks dat Jorrel Hato op een steenworp van De Kuip opgroeide, maakt de verdediger een snelle ontwikkeling door bij Ajax. De geboren Rotterdammer zou nooit in de concrete belangstelling hebben gestaan van Feyenoord, geeft Hato in gesprek met Voetbal International aan.

Via de amateurs van Sportclub Feyenoord, spelend op Varkenoord, kwam Hato via de jeugdopleiding van Sparta kwam Hato terecht bij Ajax. "Het was ook niet per se een doel voor mij om daarheen te gaan", doelt Hato op een mogelijk avontuur bij Feyenoord. "Tuurlijk, ik groeide op in Rotterdam-Zuid, dus mijn meeste vriendjes waren voor Feyenoord. Maar ik wilde gewoon het profvoetbal halen en ik had het naar mijn zin bij Sparta."

Hato liet in de zomer 2018 de jeugdopleiding van Sparta op twaalfjarige leeftijd achter zin voor een overstap naar Ajax, waar men zeer gecharmeerd was van de verdediger. "Ajax wilde me heel graag hebben. Stage lopen, proefperiodes of trainingen meedoen, dat hoefde allemaal niet Ze waren heel duidelijk: ik hoefde alleen maar ja of nee te zeggen", aldus de jeugdinternational. Ik heb er wel even een paar maanden over nagedacht, maar toen kwam het erop neer dat ik daar gewoon heel graag heen wilde. Dat kreeg ik nog wel even te horen van mijn vriendjes", vervolgt Hato. "Maar als een club als Ajax komt, ga je geen nee zeggen. Zo dachten zij er ook over, ze waren blij voor me."

In januari 2023 maakte Hato zijn debuut in het eerste van Ajax, met een invalbeurt tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch.