Nieuws

Ajax-verdediger onderging metamorfose: 'Vroeger was ik een ouderwetse linksbuiten'

Ajax-verdediger onderging metamorfose: 'Vroeger was ik een ouderwetse linksbuiten'

15-10-2023 18:13

Jorrel Hato is een van de weinige stabiele krachten in het in crisis verkerende Ajax. De verdediger ging als jeugdspeler echter door het leven als aanvaller pur sang. 

In gesprek met Voetbal International praat Hato over zijn voetbalverleden en zijn eerste stappen bij Ajax. Inmiddels is de pas zeventienjarige mandekker niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van Ajax. "Ik was vroeger altijd aanvaller. Een echte ouderwetse linksbuiten. Ik kon goed dribbelen en ging dan vaak buitenlangs om voorzetten te geven met mijn linkerbeen. Ik scoorde ook best vaak, dus dat was leuk", meent Hato.

Hato, die tegenwoordig als linkercentraleverdediger en linksback door het leven gaat, werd door de trainer echter dichter bij het doel gezet. "Maar op een gegeven moment werd ik een paar keer centraal achterin gezet. Ik was toen al best groot voor mijn leeftijd en ik was ook best wel snel, dus dat paste wel goed achterin."

De tiener heeft veel aan de ervaren spelers bij Ajax. "Kenneth Taylor en Devyne Rensch helpen me veel, maar ook Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Remco Pasveer", meent Hato, die zijn ploeggenoten respecteert. "Remco had mijn vader kunnen zijn, dat zijn jongens met veel ervaring. Als zij je iets vertellen, luister je wel. Sowieso luister ik naar iedereen hoor, als ze mij willen helpen."