Nieuws

Tussen Sneijder en Robben: deze spelers hadden de langste loopbaan bij Oranje

Tussen Sneijder en Robben: deze spelers hadden de langste loopbaan bij Oranje

14-10-2023 18:35

Het Nederlands elftal heeft een hoop grote namen voortgebracht en de meeste spelers houden het jaren vol op het hoogste niveau. Voetbalnieuws zocht uit welke internationals deze eeuw de langste interlandloopbaan hadden.

Voor deze statistiek kijken we dus naar spelers waar de langste tijd tussen hun debuut en hun laatste interland zat. Abe Lenstra staat in de gehele geschiedenis van Oranje bovenaan in deze statistiek. De clubheld van SC Heerenveen speelde maar liefst negentienjaar voor het Nederlands elftal.

Maarten Stekelenburg, 16 jaar 6142 dagen

Stekelenburg is een icoon in het Nederlandse voetbal en kent een carrière waar je u tegen zegt. De doelman had zijn ups en downs, maar kan ook vol trots terugkijken bij zijn loopbaan in Oranje. In totaal staat de teller op 63 interlands en zijn eerste was op 3-9-2004. Destijds stond Stekelenburg 45 minuten onder de lat tegen Liechtenstein. 6142 dagen later was Tsjechië het eindstation. Destijds op 27-6-2021 verloor Oranje op het EK en mocht de ploeg van frank de Boer huiswaarts keren.

Ryan Babel, 16 jaar 5849 dagen

Babel kent een carrière vol trofeeën, maar iedereen zal toch denken dat er meer in had gezeten. Onder Marco van Basten debuteerde Babel tegen Roemenië op 26-3-2005. De aanvaller wist zelfs te scoren en deed dat in zijn volgende 68 interlands nog eens negen maal. Jarenlang zat Babel niet meer bij Oranje, maar toch keerde hij na verloop van tijd terug in de selectie. Zijn laatste interland dateert van 30-3-2021 toen Babel negen minuten speelde tegen Gibraltar.  

Wesley Sneijder, 15 jaar 5609 dagen

Sneijder is de recordinternational van Oranje en zal vol trots terug kunnen kijken op zijn interlandloopbaan. Bijna werd hij wereldkampioen, maar ondanks zijn 134 interlands werd er geen zilverwerk gepakt. Op 30 april 2003 debuteerde Sneijder onder Dick Advocaat en wat volgde waren ruim vijftien succesvolle jaren. Op 6 september 2018 zat het er helaas op. De middenvelder was aanvoerder tegen Peru en werd na 62 minuten gewisseld.

Arjen Robben, 14 jaar 5278 dagen

Robben debuteerde, net als Sneijder, op 30 april 2003 tegen Portugal. Het werd 1-1, maar het was de opmaak van een imposante carrière. Blessures gooiden vaker dan hem lief was roet in het eten, maar in totaal kwam Robben 96 keer in actie voor het Nederlands elftal. Zijn afscheid verliep echter minder schitterend als de rest van zijn carrière. In het beslissende WK-kwalificatieduel tegen Zweden wist Oranje te winnen, maar werd kwalificatie niet bewerkstelligd. Op 10-10-2017 zat het er op voor de linksbuiten.

Giovanni van Bronckhorst, 13 jaar 5063 dagen

De interlandloopbaan van Van Bronckhorst begon op 21-jarige leeftijd onder Guus Hiddink. Destijds op 31 augustus 1996 debuteerde de verdediger tegen Brazilië waar hij de negentig minuten vol maakte. In 2007 kreeg de back de aanvoerdersband om en bijna kreeg hij het voor elkaar om in stijl af te sluiten. De WK-finale van 2010 was het laatste hoogstandje in de carrière van Van Bronckhorst, maar de Spanjaarden waren te sterk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!