Nieuws

'Ajax nog niet in gesprek met Hato: clubs uit de Europese top op het vinkentouw'

'Ajax nog niet in gesprek met Hato: clubs uit de Europese top op het vinkentouw'

14-10-2023 09:40

Jorrel Hato zou met Ajax in gesprek zijn over het verlengen van zijn contract, maar zijn toekomst ligt mogelijk elders. Volgens De Telegraaf houden clubs uit de Bundesliga, Premier League en Ligue 1 de zeventienjarige verdediger in de gaten en zijn de gesprekken tussen de Amsterdammers en de verdediger nog niet gestart.

"Ik las berichten dat Ajax en Hato in gesprek zouden zijn. Dat wil Ajax heel graag", begint Verweij in Kick-Off, de voetbalpodcast van ochtendkrant. "Een tijdje geleden is er contact gelegd, maar daar is door Ajax geen gevolg aan gegeven. Inmiddels wil Ajax heel snel met hem om de tafel. Dat is ook logisch, omdat heel veel clubs uit de top van Engeland, Frankrijk en Duitsland zich voor hem hebben gemeld. Die willen ook doorpakken."

Ajax moet daarom zorgvuldig omgaan met het talent. Dat begint met zijn positie. "Hato wordt nu een beetje misbruikt als linksback. Hij wil heel graag centraal spelen. Als Ajax zo met hem blijft omgaan, dan moet er nog gekeken worden", aldus de clubwatcher. "Die jongen is slim genoeg om te beseffen dat verlengen bij Ajax het best is voor zijn ontwikkeling. En Ajax wil echt wel heel diep in de buidel tasten. Maar dat Ajax met hem in gesprek is, dat is pertinent onzin. Dat kan wel gebeuren."

"Hij wil eerst voor zichzelf op een rijtje zetten welke belangstelling er uit het buitenland is", vervolgt de journalist over Hato, die naar verluidt geen haast heeft om weg te gaan. "Maar diep in zijn hart wil hij gewoon blijven, dus uiteindelijk heeft Ajax een hele goede kans. Dat kan ook redelijk snel gebeuren. Alleen moet Maurice Steijn hem niet blijven misbruiken als linksback", klinkt het.