Nieuws

Hartman straalt na Oranje-goal: 'Zijn dingen die ik op het pleintje heb geleerd'

Hartman straalt na Oranje-goal: 'Zijn dingen die ik op het pleintje heb geleerd'

14-10-2023 07:39 Laatste update: 08:16

Quilindschy Hartman kijkt ondanks het verlies van het Nederlands elftal (1-2 tegen Frankrijk, red.) terug op een mooi debuut. De linksback van Feyenoord deed bij zijn goal naar eigen zeggen iets wat hij op het pleintje heeft geleerd.

Hartman kreeg vrijdagavond de voorkeur boven Daley Blind en speelde voor het eerst in zijn carrière als linkervleugelverdediger. Dat deed de Nederlander met verve. Verdedigend stond hij vaak zijn mannetje en ook was hij in aanvallend opzicht belangrijk met zelfs een goal.

"Het was een goede goal, even een mooi poortje en een één-twee met Bergwijn. Dat zijn de dingen die ik op het pleintje heb geleerd", begint Hartman in gesprek met ESPN. "Ik zag de keeper komen dus dacht schuif hem in de korte hoek. Het was wel leuk maar ik had lever geen goal gemaakt en een punt gepakt."

Naast Bart Verbruggen, Micky van de Ven kreeg en Jeremie Frimpong kreeg ook Hartman het traditionele Oranje-Haasje. Wat heeft hij daarna tegen zijn ploeggenoten gezegd? "Dat ik blij ben met mijn debuut en dat ik dankbaar ben dat ze me goed hebben opgevangen. De meeste ken ik van TV, bijvoorbeeld Virgil (Van Dijk, red.). Maar het zijn allemaal goede gasten en daar hoor ik nu gewoon bij", besluit hij.