Oud-ploeggenoot vergelijkt Mannsverk niet met De Jong maar andere wereldtopper

Mathias Løvik vergelijkt Sivert Mannsverk niet met Frenkie de Jong maar Rodri
13 oktober om 08:18

Sivert Mannsverk revalideert momenteel wegens een voetblessure, maar kon in zijn eerste weken bij Ajax nog niet imponeren. Toch mogen we veel van de Noor verwachten, zo vertelt voormalig ploeggenoot Mathias Løvik in gesprek met Ajax Showtime.

Mannsverk is qua spel een speler die volgens Løvik goed bij Ajax past. De middenvelder werd al eens vergeleken met Frenkie de Jong, maar zijn voormalig ploeggenoot ziet een andere wereldtopper als vergelijkingsmateriaal. "Hij is erg kalm aan de bal en heeft een enorme motor. Als ik hem met een speler zou moeten vergelijken, dan is dat Rodri. Hij kan die verdedigende rol ook erg goed invullen. Het past hem goed en hij vervulde die rol ook bij Molde."

Uiteraard zijn er ook nog dingen waar Mannsverk zichzelf in kan verbeteren. "Hij zou kunnen werken aan zijn snelheid. Hij kan explosiever worden en sneller op de langere afstanden. Zijn fysieke kracht is oké. Hij is niet de grootste, maar hij kan zijn lichaam goed gebruiken. Hij wordt al drie jaar als een van de grootste talenten van Noorwegen gezien", klinkt het.

Mannsverk speelde in totaal pas één helft voor Ajax. Dat deed hij in het met 3-1 verloren duel tegen FC Twente. Daarna raakte de Noor geblesseerd. Half november wordt hij terug verwacht in Amsterdam.