Wie is Mitchell van der Gaag, vermeend mogelijke opvolger Steijn bij Ajax?

Wie is Mitchell van der Gaag?
23 oktober om 21:40
Laatste update: 23 oktober om 21:40

De naam van Mitchell van der Gaag zou op een lijstje staan van mogelijke opvolgers van de ontslagen Maurice Steijn binnen Ajax. De trainer was al eens werkzaam in Amsterdam. Voetbalnieuws brengt Van der Gaag in beeld.

Als voetballer droeg Van der Gaag in Nederland de shirts van PSV, NEC, Sparta en FC Utrecht. In het buitenland was de voormalig-verdediger actief voor Motherwell, Marítimo Funchal en Al-Nassr. In 2006 ging Van der Gaag zijn voetbalschoenen aan de wilgen en begon zijn avontuur als trainer.

Bij zijn oude club Marítimo Funchal ging Van der Gaag voor het eerst aan de slag als trainer van het tweede elftal. In 2009 dwong hij promotie naar het eerste team af, wat slechts voor één seizoen het geval was. Na twee jaar geen clubs te hebben gecoacht, haalde Belenenses de trainer voor twee seizoenen terug naar Portugal.

Terug in Nederland

In 2015 ging Van der Gaag aan de slag op Cyprus bij Ermis Aradippou, waar hij slechts vijf wedstrijden aan het roer stond. Bij FC Eindhoven keerde Van der Gaag in de zomer van 2015 terug in Nederland. Met de KKD-club pakte het een periodetitel. Door verschil in inzicht vertrok Van der Gaag weer naar één seizoen, waar Excelsior in de Eredivisie zijn volgende klus werd.

Met Excelsior begon Van der Gaag sterk, maar moest uiteindelijk tegen degradatie strijden. Nadat het vier van de laatst vijf wedstrijden in de Eredivisie won, eindigde het als twaalfde in de compeitite; de hoogste eindklassering in 32 jaar. Na twee seizoenen maakte Van der Gaag de overstap naar NAC, waar hij 27 wedstrijden aan het roer stond.

In de zomer van 2015 werd Van der Gaag aangesteld als trainer van Jong Ajax, waarna Erik ten Hag hem als assistent-trainer naar het eerste haalde. Na de successen met Ten Hag vertrok Van der Gaag ook naar Manchester United, waar het samen vorig seizoen de League Cup veroverde.