Blind over terugkeer in Ajax-RvC: 'Er is beweging en er zijn mogelijkheden'

Danny Blind over vermeende terugkeer in RvC bij Ajax
12 oktober om 20:43
Laatste update: 12 oktober om 20:55

Danny Blind heeft zich bij Ziggo Sport uitgelaten over de geruchten rond een eventuele terugkeer bij Ajax. Het voormalig RvC-lid zou terug kunnen keren in Amsterdam, maar daar wil Blind zelf nog niet veel over kwijt. Eerder deze week kwam naar buiten dat Louis van Gaal de naam van Blind naar voren zou hebben geschoven.

Over de geluiden rond een mogelijke terugkeer, is Blind helder. "Het is natuurlijk de media. Maar goed, er moet natuurlijk een hoop gebeuren. Er zijn problemen met de algemeen directeur, dat is weer een ander probleem. Een technisch directeur is er niet", begint de oud-voetballer. "Inderdaad de RvC, Jan van Halst die was de technische man en zit nu op een andere functie en zou niet meer terugkeren. Ik heb dat altijd wel met plezier gedaan, en dan heb ik het over de RvC-rol. Maar ik noem het niet bewust in die volgorde van AD en TD. Dat zijn denk ik de belangrijkste zaken. Natuurlijk, er zal ook een technische man in de RvC moeten komen. Dus, wie weet", vervolgt Blind.

Contact met Van Gaal

Blind geeft aan dat er nog niet concreet is gesproken met Ajax over een eventuele terugkeer. "Nee, nee. Het is wel dat ik natuurlijk contact heb gehad met Louis, hij heeft er ook iets over gezegd", gaat Blind verder. Onlangs gaf Van Gaal aan dat hij Blind terug wil laten keren in Raad van Commissarissen van Ajax "Onze verstandhouding op voetbalgebied is ook duidelijk. Het zou kunnen, maar het is nog niet zo ver."

Of het niet logischer is om juist eerst iemand in de RvC aan te stellen, voordat er weer een directeur komt, is Blind het over eens? "Ja, zo zou je het ook kunnen zeggen. Ik bedoel het eigenlijk meer van wat nu het meest nodig is. Er zijn natuurlijk wel wat uitzichten op die posten die goed bekleed zijn", meent Blind. "Tuurlijk, de RvC die heeft een controlerende rol. Dat is ook wel gebleken de afgelopen tijd, dat je toch wat scherper moet controleren. Maar we gaan het zien. Er is beweging en er zijn mogelijkheden." Naast de geluiden over een terugkeer in de RvC van Ajax, werd Blind ook gelinkt aan een rol als hoofd jeugdopleiding of technisch directeur van Ajax. Daar is de oud-voetballer duidelijk over. "Ik ben niet in de running om weer écht werkzaam te zijn, 24/7."

Eind vorig jaar nam Blind nog afscheid van zijn rol als RvC binnen Ajax. Destijds was Blind het niet eens met een aantal transfers. "Dat is toen gebeurd en nu is het weer een hele andere situatie. Het blijft natuurlijk Ajax, de club waar ik van hou."