Israël geeft buitenlandse voetballers door oorlog toestemming om land te verlaten

Israël geeft buitenlandse voetballers toestemming om land te verlaten na oorlog
10 oktober om 18:17
Laatste update: 10 oktober om 18:23

Diverse voetbalclubs uit Israël hebben hun buitenlandse spelers toestemming gegeven om het land te verlaten. Sinds de oorlog met Palestina is de voetbalcompetitie in het land stilgelegd, waar ook een EK-kwalificatiewedstrijd van Israël is uitgesteld.

Uit berichtgeving van de NOS blijkt dat Beitar Jerusalem, Hapoel Be'er Sheva, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Tel Aviv en Maccabi Haifa hun spelers de toestemming hebben gegeven om Israël te verlaten, als zij aangeven dit te willen. Bij de laatstgenoemde club staan onder andere Tjaronn Chery onder de contract.

Verder zien we in de Ligat ha'Al drie Nederlanders onder contract staan. Zo spelen Joris van Overeem en Derrick Luckassen in dienst van en Maccabi Tel Aviv en staat Jelle Duin onder contract bij Hapoel Jerusalem.

EK-kwalificatieduel Israël uitgesteld

Vanwege de oorlog stelde de UEFA eerder al het EK-kwalificatieduel van Israël tegen Zwitserland uit. In november wacht er voor Israël nog een thuiswedstrijd tegen Roemenië en een bezoek aan Andorra. Daarnaast zette de UEFA ook voorlopig een streep van de thuiswedstrijden ven Jong Israël met Estland en Duitsland.