Opinie

Gullit zag perfecte trainer voor Ajax: 'Echt een heel raar regime wat hier staat'

Gullit zag perfecte trainer voor Ajax: 'Echt een heel raar regime wat hier staat'

09-10-2023 23:25

Ruud Gullit vindt het raar dat Michael Reiziger vorig jaar is gepasseerd door Ajax. De analist van Ziggo Sport vertelt aan tafel bij Rondo dat de huidig bondscoach van Jong Oranje in zijn ogen de perfecte opvolger van Alfred Schreuder was. Ook Marco van Basten uit zijn kritiek op de handelswijze van de Amsterdammers.

De kritiek op Ajax is momenteel groter dan ooit tevoren. De 36-voudig landskampioen verloor afgelopen weekend met 1-2 van AZ en staat daardoor op de zestiende plaats in de Eredivisie. De druk op trainer Maurice Steijn neemt daardoor vanzelfsprekend toe, maar Van Basten stelt dat het wegsturen van een trainer ook niet veel oplost. "Vorig jaar was het ook al niet best en toen hebben ze ook twee trainers versleten. Je kan blijven wisselen, maar het heeft ook heel veel met de kwaliteit op het veld te maken", aldus de clublegende.

Gullit zit bovendien vol verbazing over de manier waarop Ajax vorig jaar de ontslagen Schreuder verving. "Je hebt Reiziger die wint dus de KKD en die wordt dan gepasseerd door Heitinga. Dat is toch ook allemaal raar? Dat is toch gek? Dan heb je iemand met ervaring, ze willen allemaal dat er een Ajax-iemand zit. Ik snap het allemaal niet. Ik zit er naar te kijken en dan denk ik bij mezelf… Vanenburg is weg, Bogarde is weg. Het is echt een heel raar regime wat hier staat."

"Het zit bovenin helemaal verkeerd", vult Van Basten aan. "Die hebben twee jaar lang lopen snurken. En nu sijpelt het door. Het is nu overal een bende." Als Youri Mulder aanhaalt dat Ajax met de komst van onder meer Louis van Gaal, Michael van Praag en John van 't Schip het een en ander wil herstellen, vindt Van Basten dat de club overdrijft. "Je hebt nu zoveel praatgroepen… Dan gebeurt er ook weer niks, als iedereen wat te zeggen heeft. Van Gaal is natuurlijk bij uitstek iemand die dat zou kunnen, maar die is ook niet meer dan een adviseur van de rvc."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!