Nieuws

Frimpong heeft spijt van afzegging Jong Oranje: 'Het was niet goed van me'

Frimpong heeft spijt van afzegging Jong Oranje: 'Het was niet goed van me'

09-10-2023 22:59

Jeremie Frimpong heeft spijt van zijn afmelding voor het EK Onder 21 met Jong Oranje. Dat vertelt de international in gesprek met de media-afdeling van het Nederlands elftal. De 22-jarige vleugelverdediger van Bayer Leverkusen vindt dat hij destijds anders had moeten handelen.

Frimpong ging in november nog met het Nederlands elftal mee naar het WK in Qatar, maar maakte daar geen speelminuten. Bondscoach Ronald Koeman nam hem vervolgens, tot verbazing van de publieke opinie, drie interlandperiodes achtereen niet mee. Tijdens de laatste, in september, was dat als straf omdat Frimpong weigerde om voor het beloftenteam te spelen. Tegen Frankrijk en Griekenland is hij er deze keer wel weer bij.

"Als ik terugkijk op mijn afmelding voor Jong Oranje: dat was niet het beste idee", zo vertelt de Engelstalige Frimpong nu. "Het was niet goed van me. Maar ik wil nu weer vooruit kijken en me focussen op wat er gaat komen."

Frimpong is in het huidige seizoen op dreef in de Bundesliga. In zeven competitieduels gaf hij al vier assists en wist hij ook tweemaal te scoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!