Nieuws

Koeman 'geschrokken' van situatie bij Ajax: 'Dan ben je wel ver afgezakt'

Koeman 'geschrokken' van situatie bij Ajax: 'Dan ben je wel ver afgezakt'

09-10-2023 17:50

Ronald Koeman is geschrokken van de situatie bij Ajax. De bondscoach noemt de situatie in Amsterdam gek en concludeert dat de club wel heel ver is afgezakt.

Met twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie staat Ajax na zes wedstrijden in de degradatiezone van de Eredivisie. Zondag ging het tegen AZ ook weer fout voor de ploeg van Maurice Steijn, die met 1-2 werd verslagen. Koeman, die zelf ook een verleden heeft in Amsterdam, kijkt met een bijzondere blik naar de situatie zoals die nu is.

"Het is gek wat daar allemaal gebeurt", begint Koeman op de persconferentie van Oranje. "Als je kijkt naar de wedstrijden, dan schrik je van het niveau. Een AZ, met alle problemen die ze hebben gehad, die kunnen zo simpel daar winnen. Dan ben je wel heel ver gezakt", luidt de harde conclusie.

Met Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn er toch twee spelers van Ajax aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd. De bondscoach merkt weinig aan het tweetal. "Ik heb niets gemerkt en aan Brobbey zie je dat hij fitter oog dan afgelopen seizoen. Bergwijn heb ik altijd al een speler voor het Nederlands elftal gevonden."