Nieuws

Gravenberch mogelijk harder aangepakt dan Frimpong: 'Weet niet of het eenmalig is'

Gravenberch mogelijk harder aangepakt dan Frimpong: 'Weet niet of het eenmalig is'

09-10-2023 16:49 Laatste update: 17:38

Ryan Gravenberch blijft mogelijk wat langer dan één keer uit de gratie bij Jong Oranje. Trainer Michael Reiziger selecteerde de 21-jarige middenvelder niet voor de komende interlandperiode en weet niet 'of dat voor één keer is'.

Tijdens de afgelopen interlandperiode wilde Reiziger Gravenberch wel selecteren voor Jong Oranje, maar hij paste. De Nederlander had net een transfer van Bayern München naar Liverpool afgerond en wilde naar verluidt de tijd nemen om daar een huisvesting te zoeken in plaats van deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Dat werd hem niet in dank afgenomen.

"Het zou raar zijn als het nu klaar was met hem bij Jong Oranje. Het is een jongen met veel potentie en hij is nog jong. Ik vind dat een mens altijd een extra kans verdient. Niet iedereen neemt de beste beslissingen of eentje waar je de gevolgen van overziet", begint Reiziger tegenover NU.nl.

"Het was geen optie om hem nu op te roepen. Het signaal is richting hem wel afgegeven nu, maar je bent toch bezig met een groep. Het is wel iets waar je bij moet willen horen", zo vervolgt de oefenmeester, die nog geen uitsluitsel kan geven over hoe lang Gravenberch wordt verbannen. "Ik weet niet of dit eenmalig is. Maar we gaan sowieso geen jonge spelers afschrijven", besluit hij.

Bij het grote Oranje was er een soortgelijke situatie gaande. Jeremie Frimpong weigerde uit te komen voor Jong Oranje, waardoor bondscoach Ronald Koeman besloot hem niet te selecteren voor de eerstkomende interlandperiode. Inmiddels is de rechtsback wel weer in genade aangenomen voor de interlands tegen Frankrijk en Griekenland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!