Avilla krijgt het zwaar te verduren na matig optreden tegen AEK: ‘Een grote grap’

Avilla krijgt het zwaar te verduren na optreden tegen AEK: ‘Een grote grap’
6 oktober om 08:27
Laatste update: 6 oktober om 09:20

De analisten van ESPN zijn erg geschrokken van het spel van Gastón Avila tegen AEK. De verdediger van Ajax krijgt het na de wedstrijd tegen AEK zwaar te verduren.

"Wat voor niveau hebben we nu naar zitten kijken?", begint Kenneth Perez na het fluitsignaal. "Dan doel ik niet alleen op Ajax, maar ook op AEK Athene", vervolgt de analist. "Elke bal werd ingeleverd aan de andere kleur, ondanks dat er zoveel ruimte was om er iets mee te doen. Of ze hadden de kwaliteit niet, of ze zagen de oplossingen niet. Een kinderhand is snel gevuld. Het positieve is dat Ajax niet verloren heeft", sluit Perez af.

De analist brandt los op de verdediging, waar vooral Avilla het hard wordt aan gepakt. "Heb je die twee centrale verdedigers gezien, die Avila? Dat is gewoon serieus één grote grap", vervolgt Perez. In Athene led de zomeraankoop van Ajax in totaal 29 keer de bal in. Zijn passnauwkeurigheid was met 73% van de honderd passes zelf het laagst in een Europese wedstrijd sinds het seizoen 2010/11. "Als hij er iedere keer voor kiest om naar de verkeerde kleur te spelen, wordt het heel moeilijk", aldus Perez, die van mening is dat Ajax simpelweg niet met Avila in het centrum achterin kan spelen. "Dat is levensgevaarlijk. Of je zet hem neer als linksback, of je laat hem helemaal niet spelen."

Ajax speelde na een voorsprong in de dertigste minuut met een kwartier te spelen toch nog met 1-1 gelijk in Athene. Daardoor staan de Amsterdammers na twee wedstrijden met twee punten op plek drie in Groep B.