Brutaal Feyenoord verliest nipt van Atlético Madrid na sterke eerste helft

04-10-2023 20:42
3

Het is Feyenoord donderdag niet gelukt om een positief resultaat te halen op bezoek bij Atlético Madrid. De Rotterdammers kwamen maar liefst twee keer op voorsprong tegen Los Colchoneros, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de geslepen ploeg van Diego Simeone: 3-2.

Feyenoord begon brutaal aan het duel in het Wanda Metropolitano en zette de Madrilenen direct onder de druk. De storm van de Rotterdammers ging vervolgens even liggen, maar het leidde wel tot de openingstreffer: Ayase Ueda kreeg de bal mee en zag zijn inzet via Mario Hermoso in het doel verdwijnen. De voorsprong werd na zeven minuten al gepakt, maar Atlético leek wakker na de vroege tegengoal.

Het duurde slechts vijf minuten voordat de gelijkmaker op het bord stond. Alvaro Morata ontving de bal na een verdedigende actie van Mats Wieffer. De goal werd eerst afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Saúl, maar de VAR en de scheidsrechter draaiden dat besluit terug. Na ruim een half uur spelen zette David Hancko de Rotterdammers weer op voorsprong; Een goede vrije trap van Calvin Stengs werd binnengelopen door de Slowaak.

Feyenoord leek met een voorsprong de rust te halen, maar de geniepige Antoine Griezmann dacht daar anders over. De Fransman had diep in de blessuretijd een omhaal in huis en zorgde ervoor dat de ploegen met een 2-2 stand aan de thee gingen. In het tweede bedrijf sloeg Atlético direct toe en was het binnen een minuut 3-2: Morata bleef voor de buitenspellijn en tikte van dichtbij binnen na een strakke voorzet van Nahuel Molina.

De ploeg van Arne Slot kreeg in de tweede helft nog enkele kansen, maar doelman Jan Oblak lag steeds in de weg, vooral bij enorme kansen van Stengs en de ingevallen Yankuba Minteh. De Rotterdammers wisten niet meer een derde keer te scoren in Madrid. Door de nederlaag staat Atlético op vier punten in Groep E, Feyenoord is voorlopig tweede met drie punten.